Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Αναδάσωση του Διωνιστάν

Λάβαμε απο τον κ. Μιχάλη Τρακάκη το ακόλουθο μήνυμα:

Σε συνέχεια του προηγούμενου mail μου και σχετικά με την "αναδάσωση" στον οικισμό μας, έχω ακόμη μερικά τεκμήρια:
Εδώ φαίνεται ένα ακόμη "αλσύλλιο χαμηλότερης βλάστησης" ειδικά φυτεμένο σε στρατηγικό σημείο, επί της οδού Δεξαμενής.

Σε μικρή δε απόσταση και σοφά μελετημένα ακριβώς στην μέση του δρόμου, υπάρχει υποδομή για την φύτευση ενός ακόμη αλσυλλίου πλατύφυλλων φυλλοβόλων δένδρων!!!!


Είναι δε τέτοια η οικολογική συνείδηση που μας διέπει, που δεν θα πρέπει να παραλείψω την αναφορά και σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήπιας παρέμβασης με έργα οικολογικής δόμησης, μικρής κλίμακας τα οποία υπάρχουν εν αφθονία στην περιοχή μας και που εξασφαλίζουν ένα πραγματικά οικολογικό μοντέλο ανάπτυξης.

Δεν είναι απολύτως εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον;;;
και δεν είναι υπέροχη η αντίθεση που κάνουν με τα καμένα από τις πρόσφατες πυρκαγιές;;;
Και έχουμε την τύχη να τα έχουμε δίπλα μας, ακριβώς στην δεύτερη είσοδο της Διώνης!!!

Πολύ κοντά στην παιδική χαρά, όπου ο "ανώνυμος καλλιτέχνης" σε μία περιοχή που απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων, κατασκεύασε αυτήν την υπέροχη καλλιτεχνική δημιουργία: 

σπάζοντας το πλεξιγκλάς και αντικαθιστώντας το κάτω μέρος του χάρτη (που στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται!!!!), με αυτήν την εξαιρετική εικαστική παρέμβαση (που στο φινάλε είναι και πιο χρήσιμη!!!!).
Φρόντισε δε και για τα παιδία που θα πάνε να παίξουν στην παιδική χαρά και έτσι άφησε πλήθος χαρτιών και σκουπιδιών, αλλά κυρίως πολύ καλά και κοφτερά κομμάτια διαφανούς πλαστικού ("οικολογικού" πλεξιγκλάς) που προστάτευε τον χάρτη,  που εξασφαλίζουν αξέχαστες ημέρες "διασκέδασης" στα νοσοκομεία παίδων...

Αυτά το κοφτερά κομμάτια πλεξιγκλάς δεν "δένουν" όμορφα με την φυσική πέτρα του πηγαδιού της φωτογραφίας;;;

Και όλα αυτά τα "όμορφα", "οικολογικά" και "ασφαλή" κατασκευάσματα βρίσκονται στα "πεδινά" της Διώνης που είναι και πιο πολυσύχναστα. Φαντάζομαι τι θα συμβαίνει στα πιο "ορεινά". . . .
Μιχάλης Τρακάκης

1 σχόλιο :

  1. Εκτακτη είδηση: Το μνημείο εικαστικής παρέμβασης που δέσποζε εδώ και δύο μήνες στην είσοδο της Διώνης επιτέλους ...αποκαθηλώθηκε! Αραγε σε ποιο "μουσείο" να μεταφέρθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***