Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Απαγόρευση της άθλησης στο Πικέρμι!

Δημοσιεύουμε παρακάτω επιστολή-διαμαρτυρία κατοίκων του Πικερμίου που λάβαμε μέσω email. Θεωρούμε ότι οι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί και ελεύθεροι για όλους μας και οι ίδιοι οι κάτοικοι μπορούμε και πρέπει να αναλάβουμε την καλή λειτουργία τους μέσα από διαδικασίες αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης.


Απαγορεύτηκε ο ελεύθερος μαζικός αθλητισμός στο Πικέρμι!
Με προσωπική απόφαση του δημάρχου της περιοχής Γ. Χριστόπουλου.

Τη μοναδική δημόσια αθλητική εγκατάσταση που εξυπηρετεί τους χιλιάδες κατοίκους του Πικερμίου, το γήπεδο μπάσκετ της Διώνης, αποφάσισε να κλείσει για το κοινό ο δήμαρχος Ραφήνας–Πικερμίου κ. Γιώργος Χριστόπουλος. Με μια πρόσφατη προσωπική απόφαση, εξουσιοδοτεί τον τοπικό αθλητικό όμιλο από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2012 να κλειδώσει μόνιμα το γήπεδο για τους δημότες και να το χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τις προπονήσεις των λίγων δεκάδων μελών του, εκείνων δηλαδή που έχουν να πληρώσουν μηνιαία χρηματική συνδρομή.

Αφορμή για το κλείδωμα στάθηκαν «οι γνωστοί βανδαλισμοί και οι καταστροφές του γηπέδου» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, δηλαδή τα γκράφιτι που κάποιοι, σίγουρα ανόητοι, κάνουν κατά καιρούς στους εσωτερικούς τοίχους του γηπέδου. Πιθανόν η πραγματική αιτία, θα πρέπει να αναζητηθεί στην σχεδόν ολοκληρωτική απουσία του νέου, ενοποιημένου, Δήμου από τα προβλήματα και τις ανάγκες της, πάλαι ποτέ, κοινότητας Πικερμίου.

Ιδιαίτερα οι εγκαταλελειμμένοι από κάθε άλλη δημοτική παροχή κάτοικοι της Διώνης (και περισσότερο εκείνοι του βόρειου τμήματος - πρώην «Άγιος Σπυρίδωνας») οι οποίοι, παρότι πληρώνουν αδρά δημοτικά τέλη, ζουν επί χρόνια σε μια περιοχή με κατεστραμμένους χωματόδρομους, χωρίς πόσιμο νερό, με ανεπαρκή δημοτικό φωτισμό και χωρίς υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων (!!!), βρέθηκαν τώρα αποκλεισμένοι και από το μοναδικό χώρο άθλησης που είχαν κοντά τους.

Πιστεύοντας ότι πρόκειται για μια ατυχή απόφαση που ξέφυγε της προσοχής του δημάρχου μέσα στο μεγάλο φόρτο της εργασίας του, περιμένουμε να υπάρξει άμεσα από πλευράς του κοινωνική ευαισθησία και το γήπεδο να αποδοθεί και πάλι ελεύθερο στους δημότες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς πλήρωσαν για να κατασκευαστεί και να συντηρηθεί τόσο καιρό. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσε να προχωρήσει σύντομα στη δημιουργία ενός μικρού αθλητικού κέντρου στον παρακείμενο χώρο του κλειστού γηπέδου, αντίστοιχο με εκείνα των όμορων δήμων (Παλλήνη, Σπάτα). Πρόκειται για έναν περιφραγμένο και χαλικοστρωμένο χώρο έκτασης 3,5 στρεμμάτων, στον οποίο με σχετικά μικρή δαπάνη θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τέσσερα ανοικτά γήπεδα (μπάσκετ, τένις και μίνι ποδοσφαίρου) τα οποία θα κάλυπταν στοιχειωδώς τις ανάγκες άθλησης των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής. Και εάν –όπως συχνά απαντάει ο δήμαρχος στα διάφορα αιτήματα των δημοτών– δεν υπάρχουν χρήματα για τίποτα, ας κάνει τουλάχιστον μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια συγκέντρωσης χορηγιών από τους τοπικούς συνεταιρισμούς και τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες της περιοχής.








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***