Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας του δήμαρχου Ραφήνας-Πικερμίου

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γ. Χριστόπουλος θεωρεί ότι δεν τον αφορά η παράνομη βόσκηση κοπαδιών στις καμένες δασικές εκτάσεις εντός των ορίων του δήμου που διοικεί!
Δεν νιώθει το καθήκον ως υπεύθυνη αρχή, να προστατέψει το δασικό περιβάλλον με όποια πρόσφορα μέσα, διότι απλούστατα δεν το συγκαταλέγει στις αρμοδιότητές του!
Σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας προτρέπει τους κατοίκους να πάρουν τις καραμπίνες και να κυνηγάνε βοσκούς, αντί να προχωρήσει ο ίδιος σε συντονισμένες ενέργειες με το Δασαρχείο ενισχύοντας τις ατελέσφορες προσπάθειες κάποιων κατοίκων!
Θεωρεί στα όρια της γελοιότητας την κινητοποίηση και την έκκληση των κατοίκων προς όλους τους σχετικούς φορείς, να δράσουν για να προστατέψουν τις αναγεννώμενες δασικές εκτάσεις του Πεντελικού!
Ίσως γιατί θεωρεί στα όρια της σοβαρότητας την παρουσία του σε πανηγύρια, εσπερινούς, παρελάσεις, πίτες, παραταξιακές κοκκορομαχίες, τελετές και γενικά ό,τι βιντεοσκοπείται ή έχει θεατές!

Απολαύστε σχετική δήλωση-μαργαριτάρι που έκανε στον ιστότοπο aftodioikisi.gr:
«Δεν είναι πρόβλημα που υπάγεται στις αρμοδιότητές μου και ως εκ τούτου δε με αφορά. Δεν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος ή έστω όργανα του δήμου να βγαίνουμε και να κυνηγάμε κοπάδια με πρόβατα. Δεν είναι δική μου δουλειά». Συμπλήρωσε δε ότι «πρόκειται για καταγγελία που κινείται στα όρια της γελοιότητας ή ενδεχομένως κακόβουλη θέση που έχει στόχο να με πλήξει. Να βγουν οι κάτοικοι με καραμπίνες και να κυνηγήσουν τους βοσκούς αν θέλουνε. Δε φταίω εγώ αν κάποιος δεν είναι ευσυνείδητος».

Συνεχίζει να απορεί κανείς γιατί καταστρέφονται τα δάση; γιατί οι κάθε είδους δασοφάγοι -συμπεριλαμβάνονται και τα γίδια- κάνουν πάρτυ με τέτοιους δημάρχους;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***