Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Το ΘΑύμα του Πικερμίου

Επιχειρηματίας Θανάσης Αδαμόπουλος. Πρώην πρόεδρος της παλιάς Κοινότητας Πικερμίου (2007-2010) και νυν υποψήφιος δήμαρχος του ενίαιου καλλικρατικού Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Ακούσαμε κάποιες συνεντεύξεις του και διαβάσαμε τα πανάκριβα προεκλογικά φυλλάδια της παράταξής του (προς τί τόση επένδυση;) που τα έχει σκορπίσει στις περιοχές του Πικερμίου. Ο αέρας που φυσούσε δυνατά βοήθησε να σκορπιστεί όλη αυτή η χαρτούρα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, σαν τα λόγια του αέρα που λέει ο ΘΑ μέσα απ' τις φυλλάδες του. Με μια έπαρση ακραία δυσανάλογη του έργου που ισχυρίζεται ότι άφησε στην Κοινότητα Πικερμίου.

Ανατρέχουμε λοιπόν σε παλιότερες αναρτήσεις του ιστολογίου και θυμόμαστε φωτογραφικά τα έργα και τις ημέρες του ΘΑ κατά τη θητεία του ως Κοινοτάρχη Πικερμίου.

Ξεκινάμε με τα μπάζα, μπάζα, μπάζα... κατά το "ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη" που διατυμπανίζει o επιχειρηματίας ΘΑ.


Το "οικολογικό" μνημείο που κοσμούσε για αρκετούς μήνες την είσοδο της Διώνης το φθινόπωρο του 2009.
[Αναδάσωση του Διωνιστάν]


Μπάζα από καθαρισμό οικοπέδου που κάποιος ασυνείδητος ιδιοκτήτης τα έριξε προς το ρέμα Δασαμάρι. Παρά τις καταγγελίες, η Κοινότητα του προέδρου ΘΑ ουδέποτε τα μάζεψε.
[Καθαριζουμε τα μπαζα σας και τα φυλαμε προσεκτικα...]


Ξερόκλαδα που είχαν παρατήσει οι υπηρεσίες καθαρισμού της Κοινότητας του ΘΑ στην άκρη του δρόμου, καθ' όλο το καλοκαίρι του 2010. Για προσάναμμα;
[Τρια στιγμιοτυπα μη-προληψης πυρκαγιων]


Παράνομη χωματερή που λειτουργούσε καθ' όλη τη θητεία του ΘΑ στην Κοινότητα Πικερμίου.
[Δάση με προσάναμμα]


"Εικαστικά" εκθέματα μπροστά από το γήπεδο της Διώνης. Η "γκαλερί" λειτουργούσε (και λειτουργεί ακόμα!) κάθε καλοκαίρι με περιοδικές εκθέσεις του "καλλιτέχνη".
[Trash art gallery]


To 2010, κάτοικοι από το Ντράφι Πικερμίου κατήγγειλαν στο ΒΗΜΑ, συνεχή εναπόθεση σκουπιδιών από φορτηγά της Κοινότητας του προέδρου ΘΑ στον καταρράκτη του Βαλανάρη. Σήμερα απειλεί να τον "αξιοποιήσει"...
[Μετέτρεψαν τον καταρράκτη σε χωματερή]

Ομως η πλήρης ανοργανωσιά του ΘΑ έμελλε να αποδειχτεί στην πυροπροστασία το καλοκαίρι του 2009. Τότε που, μέσα στους καύσωνες του Αυγούστου, κάποιοι κάτοικοι που κάναμε βάρδιες στο πυροφυλάκιο της Διώνης, αναζητούσαμε μάταια τους "80 εθελοντές ...σε συνεχή επαγρύπνηση", μέλη ενός ανύπαρκτου στην ουσία Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πικερμίου του προέδρου ΘΑ, για να συμπληρώσουν καμιά βάρδια. Τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας του πυροφυλάκιου είχαν ήδη διαφανεί αρκετά καθαρά. [Η συνάντηση της Δευτέρας 27 Ιουλίου]


"Θα καούμε αν δε δουλέψουμε" έγραφε τότε φυλλάδιο της Κοινότητας Πικερμίου. Οπως φάνηκε, κάποιοι δεν δούλεψαν... Και τελικά καήκαμε!


Τα πολυτελέστατα προεκλογικά φυλλάδια του ΘΑ το 2006, οι Κοινοτικές ιλουστρασιόν φυλλάδες αυτοπροβολής του το 2009, έβριθαν από ακατάσχετες μεγαλοστομίες όταν διαφήμιζαν το πυροσβεστικό όχημα της Κοινότητας Πικερμίου "σε πλήρη ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο".


Οταν όμως, στις 23 Αυγούστου 2009, η φωτιά κατάκαιε τις δασικές εκτάσεις στο Δασαμάρι και έζωνε τη Διώνη, το Ντράφι και τον Αγ. Σπυρίδωνα, αποδείχτηκε ότι ούτε σχέδιο πυροπροστασίας υπήρχε ούτε πυροσβεστικά οχήματα. Την επόμενη μέρα το πολυδιαφημισμένο πυροσβεστικό όχημα της Κοινότητας Πικερμίου παραδόθηκε στις φλόγες!


Το 2007, ο ΘΑ ανάλαβε τη διοίκηση της Κοινότητας Πικερμίου. Τότε το δασικό οικοσύστημα στο Δασαμάρι αναγεννιότανε ακόμα από τις φωτιές του 1995 και του 1998.

Τι παρέδωσε το 2010;

Και θέλει να γίνει δήμαρχος;

Θα αδικούσαμε πάντως τον επιχειρηματία ΘΑ σαν Κοινοτάρχη, αν δεν αναφέραμε ένα αθάνατο έργο που άφησε στο Πικέρμι. Δείχνοντας την ειλικρινή ευαισθησία του στο πράσινο έκανε το μακροβιότερο πράσινο έργο, που επιμένει να υπάρχει μέχρι σήμερα και ίσως επιμείνει για άλλα 396 χρόνια (αν ισχύει ότι το πλαστικό θέλει 400 χρόνια να διαλυθεί). Σαν "άνθρωπος των γρήγορων αποφάσεων... απέδειξε ότι μπορεί". Με μια εξίσου γρήγορη επιχειρηματική απόφαση εμφύτευσε (κόλλησε; κάρφωσε;) πλαστικό γκαζόν στο διάζωμα της λεωφόρου Μαραθώνος σε μια νύχτα.


Ενα έπος στο κιτς που αρχικά το συνδύασε με φούξια κάγκελα. Ενα δείγμα γραφής του ψεύτικου και της προχειρότητας. Κώφευσε δε στις εκκλήσεις μας, στο πέρας της θητείας του να τυλίξει το πλαστικό γκαζόν, να το πάρει σπίτι του και να αφήσει τα λεφτά στο ταμείο της Κοινότητας. [Μια πολιτισμική εμπειρία στο Κ. Σ. Πικερμίου]

Τελικά μήπως οι δουλειές της τοπικής διοίκησης δεν ταιριάζουν στους επιχειρηματίες; Μήπως οι επιχειρηματίες δεν εννοούν να ξυπνάνε και να κοιμούνται με πρωταρχική έγνοια τι θα κάνουν τα βοθρολύματα σπιτιών και μαγαζιών ώστε να μην διοχετεύονται σε ρέματα και θάλασσες για να τα λούζονται οι δημότες ως λουόμενοι; Τότε γιατί ξοδεύουν τόσο χρήμα για να πάρουν το δήμο; Τότε γιατί χαίρονται και χαμογελούν κρεμασμένοι σε τοίχους, κολώνες, στάσεις λεωφορείων και μπαλκόνια, διεκδικώντας ψήφους μαζί με τους άλλους υποψήφιους; Μήπως γι' αυτούς η διοίκηση του δήμου είναι άλλη μία μπίζνα; Και τους μένει χρόνος αυτών των επιχειρηματιών πλήρους απασχόλησης να ασχοληθούν με τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας;

Στους δημότες επαφίεται να ξεκαθαρίσουν ότι ο δήμος ΔΕΝ είναι μπίζνα. Ότι ο δήμαρχος είναι δημόσιος υπηρέτης. Ότι οι επιχειρηματίες που, εξ ορισμού, επενδύουν χρόνο και χρήμα για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, ΔΕΝ έχουν θέση στη διοίκηση του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***