Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Το ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ καταγγέλει τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για τις εστίες πυρκαγιάς που έχει προετοιμάσει

Όλα έχουν ένα όριο. Ακόμα και το παιχνίδι με τη λογική και τη νοημοσύνη των ανθρώπων.
Το Σάββατο, 28/6/2014, επιδόθηκε η επιστολή που παρουσιάζουμε εδώ, στον υποδιοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Παλλήνης(*), ζητώντας του παράλληλα να παρέμβει, με όποιον τρόπο του δίνει ο νόμος το δικαίωμα, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς τον δήμο για την απομάκρυνση των “προσαναμμάτων” που έχουν απορριφθεί μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις, σε χορτολιβαδικές και ασκεπείς επιφάνειες και μάλιστα σε γειτνίαση με οικισμούς της περιοχής ευθύνης του δήμου.
Και όπως αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο που δημοσίευσε το Δασαμάρι SOS:

Πριν από μήνες ο δήμος εναπόθεσε ένα τεράστιο όγκο κλαδιών από καθαρισμούς δέντρων δίπλα από το γήπεδο της Διώνης, σε μπαζωμένη έκταση που γειτνιάζει με δασώδη περιοχή. Σε τηλεφωνική παρέμβαση κατοίκων στο δήμο, η απάντηση ήταν «θα τα πάρουμε»…
Οι μήνες πέρασαν και οι σωροί των κλαδιών παρέμεναν και εξακολουθούν να παραμένουν εκεί.
Κάποιοι κοντόφθαλμοι κάτοικοι (για να αποφύγουμε τον κυριολεκτικό χαρακτηρισμό “τραμπάκουλες”) το θεωρούν “ευκαιρία” να μεταφέρουν εκεί και τα δικά τους κλαδέματα. Πιο βλακώδης, αυτοκαταστροφικός, αντικοινωνικός και παθητικός τρόπος αποφυγής του ακριβού αντίτιμου που τους χρεώνει ο δήμος για τη συλλογή των κλαδεμάτων τους δεν υπάρχει.
Αλλά η επιλογή μιας δημοτικής αρχής που έφτιαξε ένα επικό προσάναμμα εν όψει καλοκαιρινών πυρκαγιών (πέρα από τις άλλες εστίες προσαναμμάτων που παραμένουν διάσπαρτες στην περιοχή) δεν μπορεί παρά να αντιστοιχεί σε τέτοιους δημότες.

Ακολουθούν οι σελίδες της καταγγελίας, με τις σχετικές φωτογραφίες τεκμηρίωσης της καταγγελίας καθώς επίσης και σχετικό PDF: Kataggelia-pros-Pyrosvestiki



(*) Η καταγγελία παρεδόθη στον υποδιοικητή και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 1604/30-6-2014 σήμερα Δευτέρα, λόγω της αργίας των διοικητικών υπηρεσιών του σταθμού το Σαββατοκύριακο. Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στο Δασαρχείο Πεντέλης, στην Περιφέρεια-τομέας Ανατολικής Αττικής και στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***