Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Θεατές ενός αντι-περιβαλλοντικού "αγώνα" στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου


"Παρέα" κάδων ανακύκλωσης στον ...αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου της Διώνης (Οκτ. 2013)

Κάδοι ανακύκλωσης εξακολουθούν να παραμένουν μέχρι σήμερα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Διώνης, κλεισμένοι πίσω από ψηλά συρματοπλέγματα (άραγε μεταφέρθηκαν εκεί με αφορμή κάποιο πανηγύρι;) χωρίς κανένα λόγο, χωρίς καν ...να έχουν δηλώσει ποδοσφαιρόφιλοι (εξάλλου στο γήπεδο δεν είδαμε ποτέ αγώνες). Παραμένουν εκεί περίπου ένα χρόνο από τραγική παρεξήγηση ή -για να σοβαρολογούμε- από τραγική αδιαφορία των αρμόδιων.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της περιοχής κουβαλάνε (με το αυτοκίνητο) τα ανακυκλώσιμα έως και χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους ή οι λιγότερο αποφασισμένοι τα αφήνουν έξω από τους λιγοστούς γεμάτους κάδους με αποτέλεσμα ο αέρας να σκορπίζει χαρτιά, πλαστικά κ.λπ.

Έκκληση προς το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου να ανακατανείμει με στοιχειώδη λογική τους κάδους ανακύκλωσης στις γειτονιές μας. Η λογική λέει ότι οι κάδοι κατά κανόνα δεν νιώθουν μοναξιά, επομένως δεν πρέπει να τοποθετούνται σε λίγα σημεία δύο ή και τέσσερεις μαζί, αλλά από ένας σε μεγάλη διασπορά. (Η τοποθέτηση γίνεται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, όχι της εταιρείας εκμετάλλευσης των ανακυκλώσιμων).

1η επισήμανση: Οι κάδοι είναι λογικό να τοποθετούνται στην κατεύθυνση αποχώρησης από Διώνη. (Οι άνθρωποι κουβαλάνε τα απορρίμματά τους όταν φεύγουν από το σπίτι και όχι όταν επιστρέφουν από το Πικέρμι ή την πόλη. Έτσι αποφεύγεται η αύξηση της πιθανότητας ατυχημάτων με την καθημερινή άσκοπη διάσχιση του δρόμου. Αυτό ισχύει γενικά για όλους τους κάδους απορριμμάτων!).
2η επισήμανση: Ο ένας από τους 5 κάδους λογικό είναι να τοποθετηθεί έξω από το γήπεδο μπάσκετ, όπου αθλούμενοι παρατάνε ή πετάνε στα σκουπίδια ανακυκλώσιμα υλικά, κυρίως πλαστικά μπουκάλια νερού.
3η επισήμανση: Όλοι γενικά οι κάδοι απορριμμάτων πρέπει να έχουν καπάκια, τα οποία πρέπει απαραιτήτως να τα κλείνουν όλοι: και οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή. Είναι θέμα υγείας. Ούτε οι εργαζόμενοι να τα αφήνουν ανοιχτά για λόγους ταχύτητας ούτε οι κάτοικοι να "ρίχνουν καλάθια" με τα απορρίμματά τους από το αυτοκίνητο. Επομένως αντί οι κάτοικοι να διώχνουν τον κάδο μακριά από το σπίτι τους, πρέπει απλά να κλείνουν πάντα το καπάκι και σε τακτά διαστήματα ο δήμος να τον πλένει.
[Επισημάνσεις από το εγχειρίδιο
«Απλά μαθήματα υγιεινής και πολιτισμένης συνύπαρξης δημοτών και δήμου».]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***