Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πολιτική προστασία (video)


Διαχείριση προτεραιοτήτων από το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ώρα μηδέν!
Πριν από μήνες ο δήμος εναπόθεσε ένα τεράστιο όγκο κλαδιών από καθαρισμούς δέντρων δίπλα από το γήπεδο της Διώνης, σε μπαζωμένη έκταση που γειτνιάζει με δασώδη περιοχή. Σε τηλεφωνική παρέμβαση κατοίκων στο δήμο, η απάντηση ήταν «θα τα πάρουμε»...
Οι μήνες πέρασαν και οι σωροί των κλαδιών παρέμεναν και εξακολουθούν να παραμένουν εκεί.
Κάποιοι κοντόφθαλμοι κάτοικοι (για να αποφύγουμε τον κυριολεκτικό χαρακτηρισμό "τραμπάκουλες") το θεωρούν "ευκαιρία" να μεταφέρουν εκεί και τα δικά τους κλαδέματα. Πιο βλακώδης, αυτοκαταστροφικός, αντικοινωνικός και παθητικός τρόπος αποφυγής του ακριβού αντίτιμου που τους χρεώνει ο δήμος για τη συλλογή των κλαδεμάτων τους δεν υπάρχει.
Αλλά η επιλογή μιας δημοτικής αρχής που έφτιαξε ένα επικό προσάναμμα εν όψει καλοκαιρινών πυρκαγιών (πέρα από τις άλλες εστίες προσαναμμάτων που παραμένουν διάσπαρτες στην περιοχή) δεν μπορεί παρά να αντιστοιχεί σε τέτοιους δημότες.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή μάλλον επιδιώκει να παραδώσει ...καμένη γη. Δεν εξηγείται αλλιώς. Γιατί δεν είναι δείγμα υπευθυνότητας να δικαιολογείται ότι δεν έχει έγκριση για πετρέλαιο του φορτηγού περισυλλογής από την περιφέρεια (κι ότι «σε λίγο δεν θα μαζεύουν και τα σκουπίδια» μας για τον ίδιο λόγο!).
Δουλειά του δήμαρχου(1) και του αντιδήμαρχου(2) είναι να διαχειρίζονται προτεραιότητες και να βρίσκουν λύσεις. Ας δρομολογήσουν κάτι. Για να μοιράσουν τζάμπα χαρταετούς την καθαρή Δευτέρα της προεκλογικής χρονιάς βρήκαν χορηγό! Για το πετρέλαιο;


(1) Γεώργιος Χριστόπουλος
(2) Σπυρίδων Κάρλος

2 σχόλια :

  1. Αγαπητοί συμπολίτες καλή η στηλίτευση των δημοτικών ατασθαλειών αλλά φοβούμαι ότι δεν αρκούν τα λόγια. Εδώ πρόκειται περί παραμέλησης εκτέλεσης καθήκοντος και προσωπικώς θα πρότεινα την εκκίνηση νομικής διαδικασίας, ήτοι ένα εξώδικο ή εισαγγελική παρέμβαση ή ό,τι ήθελε κριθεί προσφορότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδου η Διωνη ιδου και η νομικη διαδικασια. Θα μας βοηθουσε πολυ ολους/ες να πραξετε εσεις προσωπικως τα δεοντα κατα εκεινων που αφηνουν "βομβες ναπαλπ" διπλα στα πευκοδαση. Αν θελετε ας επικοινωνησουμε μεσω email.

      Διαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***