Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ποια Διαύγεια; Ποια Αξιοπιστία;

Αλλοίωση, κατά το βολικότερο(;), απόφασης δημοτικού συμβουλίου!

Συνέβη και αυτό! Αλλοίωσαν κατά το βολικότερο (για ποιον αλήθεια;) ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 13ης Ιουλίου 2015, μία ημέρα μετά την ανάρτησή της στη Διαύγεια. Η πρώτη ανάρτηση έγινε στις 10/8/2015 αλλά αλλοιώθηκε -κατ’ ευφημισμόν “αναθεωρήθηκε”(!!!)- την επομένη, δηλαδή στις 11/8/2015.

Τα μνημεία της “διορθωτικής παρέμβασης” στην παρακάτω εικόνα που ελήφθη από τη Διαύγεια. Το αν πρόκειται για “αναθεώρηση” ας το κρίνει ο αναγνώστης του παρόντος.


Αναθεώρηση ή αλλοίωση;

Τι όμως άλλαξε μεταξύ των δύο αναρτήσεων στο κορυφαίο (όχι πια απ’ ότι φαίνεται) σύστημα διαφάνειας στην ελληνική δημόσια διοίκηση;

Συγκεκριμένα “αναθεώρησαν” (αλλοίωσαν είναι δοκιμότερος όρος) έναν ουσιώδη όρο της απόφασης. Εκείνον που αφορά τη διάρκεια ισχύος της. Και όχι μόνο.

Αναλυτικότερα:

Η γνήσια απόφαση προέβλεπε αποτροπή εργολαβίας στην εκβολή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας έως την έκδοση οριστικής μελέτης για το ρέμα (σημειωτέον ότι η μελέτη είναι σε φάση προκήρυξης και η οριστικοποίησή της προβλέπεται σε 3-5 χρόνια).

Αρχικά, έλαβε ΑΔΑ και αναρτήθηκε η γνήσια απόφαση


Αρχική απόφαση (10/8/2015, 8:14 π.μ.)

και την επόμενη μέρα ακολούθησε η “αναθεωρημένη” (αλλοιωμένη είναι δοκιμότερος όρος) απόφαση που θα βρείτε σήμερα στη Διαύγεια.


Αλλοιωμένη απόφαση (11/8/2015, 10:49 π.μ.)

Οι “μικρές –όσο πατάει η γάτα– αλλαγές” που έλαβαν χώρα ήταν:
  1. αρχική απόφαση: η εκπρόσωπος της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, καταγράφεται απλά ως Εμμανουέλα Τερζοπούλου και φυσικά εισηγείται το κείμενο της Κίνησης (όπως ρητά αναφέρει και στην εισήγηση της).
    διορθωμένη απόφαση: η Εμμ. Τερζοπούλου καταγράφεται ως εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Νηρέας”… συλλόγου που απλά υποστήριξε τις πρωτοβουλίες της Κίνησης.
  2. διορθωμένη απόφαση: προστίθεται ότι έγινε “πρόταση του Αντιδημάρχου κου Μπουρνούς Ευάγγελου ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν κρίνεται απαραίτητη στην παρούσα φάση.
  3. αρχική απόφαση: καταγράφεται ότι το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα “για την προστασία του Μεγάλου Ρέματος Ράφηνας…”
    παραποιημένη απόφαση: η φράση αυτή έχει απαλειφθεί!
  4. αρχική απόφαση: το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα για “την αποτροπή της συγκεκριμένης παρέμβασης στην εκβολή του μέχρι τη σύνταξη της μελέτης (οριοθέτησης)“.
    παραποιημένη απόφαση: “η συγκεκριμένη παρέμβαση στο αριστερό τμήμα της εκβολής δεν κρίνεται ως απαραίτητη στην παρούσα φάση και προτείνεται η αναστολή της κατασκευής τοιχίου…“

Επισυνάπτουμε και το πρακτικό της συνεδρίασης (13/7/2015) για το συγκεκριμένο θέμα:


Ακολουθεί η πλήρης αντιπαράθεση των δύο κειμένων (με τον ίδιο ΑΔΑ) και επιγραμμισμένες τις “μικροαλλαγές”:



Η ευθύνη για την παρέμβαση αυτή, όποιον και αν βαρύνει, θα πρέπει να αποδοθεί, αν όχι από κάποιους επισήμους φορείς, τουλάχιστον από τους ίδιους τους πολίτες.

ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***