Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 28 Αυγούστου 2005

«Εχουμε κάνει τις επαφές μας... »

πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σύμφωνα, λοιπόν, με μαρτυρία ενδιαφερόμενου να αγοράσει μετοχές της εταιρίας για να επενδύσει στη συγκεκριμένη έκταση, μιλώντας με εκπρόσωπο της εταιρίας, έμαθε ότι: «Εχουμε κάνει τις επαφές μας με πολιτικούς παράγοντες σε πολύ υψηλά κλιμάκια και θεωρούμε πως επειδή βρίσκεται δίπλα σε Σχέδιο Πόλης (σ.σ. Ντράφι, Αγιος Σπυρίδωνας) μπορεί να ενταχθεί στο σχέδιο».
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέτοχοι της εταιρίας εμφανίζονται να είναι πάνω από 200 επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν με τις δικές τους προσβάσεις ο καθένας να επηρεάσει καταστάσεις, ώστε να γίνει η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης... Ηδη, εδώ και έξι μήνες έχουν ξαναξεκινήσει τέτοιου είδους επαφές με πολιτικούς παράγοντες...
Οπως μάθαμε από άλλον ενδιαφερόμενο, το 1980 ο Στ. Μάνος είχε δώσει εντολή να ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης, αλλά τελικά δε συντάχθηκε η σχετική πράξη εφαρμογής. Ακούγεται μάλιστα ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης το 1981, αν και όλα ήταν έτοιμα να προχωρήσουν, οι μίζες που ζητούσαν διάφοροι για να εντάξουν την περιοχή στο Σχέδιο Πόλης «την επόμενη μέρα», ανέρχονταν σε ποσά υπέρογκα.
Διευκρινίζουμε ότι αν η έκταση αυτή ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης, αυτομάτως με μία μόνο υπογραφή θα δεκαπλασιαστεί η αξία της!!! Κτηματομεσίτες αναφέρουν στο «Ρ» πως αν υποθέσουμε ότι τα 700 τετραγωνικά μέτρα σήμερα κοστίζουν 30.000 - 45.000 ευρώ, αν αυτό ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης αυτομάτως θα κοστίζουν 300 - 450.000 ευρώ! Οταν μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι ρώτησαν αν μετά τη φωτιά που κατέκαψε τη Ραφήνα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ενταχθεί η περιοχή στο Σχέδιο Πόλης, πήραν την απάντηση ότι «πάντα μετά από κάποια φωτιά μεταβάλλονται τα πράγματα. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι με αυτόν τον τρόπο...».
Και επειδή αυτά που μας είπαν οι ενδιαφερόμενοι δεν ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικά σχετικά με το πώς θα καταφέρουν να εντάξουν την έκταση στο Σχέδιο Πόλης, αναζητήσαμε περισσότερες λεπτομέρειες. Και βρήκαμε μπροστά μας μια γνωστή ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***