Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 30 Αυγούστου 2005

Οικοπεδοποίηση Πεντέλης: Εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του «Ρ»

πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του «Ρ»
Στο κέντρο της φωτογραφίας φαίνεται η επίμαχη έκταση που οδεύει προς οικοπεδοποίηση
Εξελίξεις αναμένεται να πυροδοτήσει το ρεπορτάζ του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» σχετικά με την επιχείρηση οικοπεδοποίησης της Πεντέλης. Το θέμα πρόκειται να τεθεί σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής.Υπενθυμίζεται πως ο «Ρ» αποκάλυψε ότι εταιρία με την επωνυμία «Κτήμα Πεντέλη ΑΕ» ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί έκταση 641,6 στρεμμάτων η οποία είναι χαρακτηρισμένη δασική και αναδασωτέα, αφού έχει καεί στις πυρκαγιές του 1995 και του 1998! Η εταιρία επικαλείται νόμους και υπουργικές αποφάσεις για να προχωρήσει το σχέδιο αποχαρακτηρισμού της περιοχής της ώστε να ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης για να ξεκινήσει η τσιμεντοποίηση. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφ' ενός, «κάνουν πλάτες» σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφ' ετέρου, οπλίζουν με την πολιτική τους το χέρι των εμπρηστών, αφού σχεδόν αμέσως μετά από κάθε πυρκαγιά στις εκτάσεις αντί για δέντρα φυτεύονται... πολυτελείς βίλες.
Την ίδια στιγμή, οι φτωχές λαϊκές οικογένειες που τα σπίτια τους καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη μεγάλη φωτιά της 28ης Ιούλη βρίσκονται στον «αέρα» μιας και οι κυβερνητικοί αρμόδιοι που τους υποσχέθηκαν αποζημιώσεις, τώρα τους ενημερώνουν ότι δε δικαιούνται τίποτα μιας και τα σπίτια τους θεωρούνται αυθαίρετα επειδή είναι εκτός σχεδίου...
Με δήλωσή του στο «Ρ» ο νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) Νίκος Στεφανίδης, επισημαίνει: «Το δημοσίευμα του "Κυριακάτικου Ριζοσπάστη" έρχεται να επιβεβαιώσει άλλη μια φορά τις καταγγελίες τόσο της ΝΑΣ όσο και του ΚΚΕ, όταν από το 1994-95 κατήγγειλαν τον τότε διορισμένο περιφερειάρχη Πέρκιζα, ο οποίος συνειδητά εκείνη την εποχή, μετά από εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν κήρυξε αναδασωτέες περιοχές όχι μόνο τις συγκεκριμένες που αναφέρονται στο άρθρο, αλλά και λατομικές περιοχές του Πεντελικού όρους».
«Το δημοσίευμα - συνεχίζει ο Ν. Στεφανίδης - δίνει πιο συγκεκριμένα στοιχεία στις καταγγελίες τόσο τις δικές μας όσο και άλλων φορέων, για το πώς συνδέεται ο κρατικός μηχανισμός με τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ή και της ΝΔ, τώρα και παλιότερα, όταν ήταν στην κυβέρνηση. Εμείς για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι η υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος είναι υπόθεση κύρια του λαϊκού κινήματος και των φορέων που ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται για την προστασία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***