Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Αμεση και οριστική απαγόρευση του κυνηγιού στην Αττική

πηγή: Οικολόγοι Πράσινοι Ανατ. Αττικής
Η καταστροφή των δασών της Αττικής από τις φωτιές είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μεγάλου μέρους της πανίδας των περιοχών που επλήγησαν. Από τα ζώα που γλύτωσαν το θάνατο, άλλα προσπαθούν πληγωμένα να επιβιώσουν κι άλλα, όπως τα πτηνά, να βρουν καταφύγιο σε γειτονικές περιοχές.
Με αυτή την τραγική εξέλιξη γίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη να απαγορευτεί αμέσως το κυνήγι τόσο σε ολόκληρη την Αττική όσο και στους όμορους νομούς, όπου η ορνιθοπανίδα κυρίως θα αναζητήσει καταφύγιο. Επειδή τα τραγικά λάθη και τις παραλήψεις της Κυβέρνησης τα πληρώνουν οι πολίτες και η φύση, ζητάμε από τον πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει επί τέλους ο ίδιος και να δώσει λύση στο πρόβλημα, εφόσον έχει αποδειχθεί πλέον ότι οι αρμόδιοι υπουργοί του με τα όσα πράττουν στρέφονται εναντίον των συμφερόντων της πλειοψηφίας του λαού υποκύπτοντας στις πιέσεις των κυνηγών να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το μακάβριο και θανατηφόρο χόμπι τους ακόμα και μετά την τελευταία καταστροφή!!
Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση ότι το δημοκρατικό πολίτευμα προστατεύει την βούληση της πλειοψηφίας και είναι υποχρέωσή της να διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα στους πολίτες, όπως επίσης να προστατεύει το περιβάλλον.
Καταγγέλλουμε επίσης στους Έλληνες πολίτες ότι με την έκδοση της νέας ρυθμιστικής για το κυνήγι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απαξιώνει για άλλη μια φορά το αίτημα 180 Περιβαλλοντικών και Φιλοζωικών Οργανώσεων, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, δεκαπέντε δήμων του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση και οριστική παύση του κυνηγιού στον Υμηττό. Ανάλογα αιτήματα έχουν υποβληθεί όχι μόνο για την περιοχή του Υμηττού αλλά και για ολόκληρο το νομό Αττικής που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων της Ελλάδας.

Υπογραμμίζεται ότι στην Αττική υπάρχει μια έντονα αυξανόμενη τάση από μέρους των κατοίκων της για τον χαρακτηρισμό των ορεινών της όγκων ως χώρων αναψυχής και περιήγησης και ζητούν την απαγόρευση του κυνηγιού τόσο για την προστασία της εναπομένουσας πανίδας όσο και για την ασφάλεια της ζωής τους. Αποτελεί ντροπή για μια κυβέρνηση να μην επιθυμεί την απαγόρευση του κυνηγιού στην περιφέρεια μιας μεγαλούπολης των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων.
Οι κάτοικοι ζητούν την αναγνώριση των περιφερειακών ορεινών όγκων της Αττικής σε εθνικούς δρυμούς, π.χ. για τον Υμηττό, το Ποικίλο όρος, την Πεντέλη ή σε μητροπολιτικά πάρκα, π.χ. τα Τουρκοβούνια. Ανησυχούν για τους φρενήρεις ρυθμούς που λαμβάνει η οικιστική εξάπλωση η οποία απωθεί την υπάρχουσα πανίδα όπως συμβαίνει στα Μεσόγεια, για την οικολογική καταστροφή του Θριάσιου Πεδίου και τις επιπτώσεις στην πανίδα από τη μελλοντική επαναφορά του κυνηγιού, στο κατεστραμμένο Πεντελικό όρος, όπου μετά από διεκδίκηση κατοίκων 23 δήμων, η απαγόρευση του κυνηγιού ισχύει μόνο μέχρι τις 31/5/2010.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαξιώνει το βασικό δικαίωμα της πλειοψηφίας των πολιτών να απολαμβάνουν την ελληνική φύση σε όλο της το μεγαλείο, δίχως κινδύνους και φόβο, δίχως τη βία και βαρβαρότητα που συνοδεύει τη δραστηριότητα του κυνηγιού. Απαξιώνει το βασικό δικαίωμα της πλειοψηφίας των πολιτών να ζουν σε χώρους όπου κυριαρχούν ειρηνικές και ήπιες μορφές διασκέδασης, σε χώρους όπου κυριαρχεί ο πολιτισμός.
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων
Οικολόγοι Πράσινοι Ανατολικής Αττικής

Για περισσότερες πληροφορίες:
Όλγα Κήκου 697200496
Τίνα Σταθοπούλου 6977286805
Βασίλης Ηλιόπουλος 6973006903

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***