Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Koινή δράση σποροφύτευσης βελανιδιάς (20/12/09)

Tην δράση είχαν προτείνει σε δημόσια εκδήλωση ομάδες που ήδη δραστηριοποιούνται ώστε το δάσος να παραμείνει όντως δάσος, και την υιοθέτησαν φορείς που ενδιαφέρονται να αναλάβουν δράση σ' αυτή την κατεύθυνση.
Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε τη φύτευση 80 κιλών σπόρου βασιλικής δρυός που ο δήμαρχος Κέας, Ν. Δεμέναγας, είχε την ευγενή πρωτοβουλία να στείλει στην εθελοντική ομάδα Πεντέλη SOS.


Η μεγαλύτερη ποσότητα φυτεύθηκε από την Πεντέλη SOS με τη συνεργασία του Δικτύου Εθελοντικής Δενδροφύτευσης Αττικής σε ψηλότερη περιοχή του Πεντελικού βουνού (στην περιοχή Κρύα Βρύση).
Το Δασαμάρι SOS ανέλαβε μια χαμηλότερη καμένη δασική περιοχή στη Μαυρηνόρα, πάνω από τα όρια των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Νταού Πεντέλης.


Απολογιστικά: η απόπειρα διεύρυνσης των συμμετεχόντων φορέων δεν καρποφόρησε. Την ευρύτερα συμφωνημένη δράση τελικά υλοποίησαν μόνο οι 3 εθελοντικές ομάδες που ήδη συνεργάζονται (Πεντέλη SOS, Δίκτυο Εθελοντικής Δενδροφύτευσης Αττικής, Δασαμάρι S.O.S.). Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά θα βρεθούμε και με όλους όσους έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους για ενεργητική θωράκιση των δασών.

Αυτή ήταν και η τελευταία δράση μας για το 2009!

...και του χρόνου :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***