Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Οδηγίες για την αναδάσωση στον Κοκκιναρά από την εθελοντική ομάδα "Πεντέλη SOS"

πηγή: Πεντέλη SOS
Ελάτε να πράξουμε το χρέος μας...

 ...προς το περιβάλλον. Την Κυριακή 13-12-2009, είναι μια καλή ευκαιρία στον Κοκκιναρά Πεντέλης, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Δείτε λεπτομέρειες πρόσβασης, χάρτες, και χρήσιμα πράγματα που καλό είναι να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες...

Πώς θα  έρθετε
Από τη Χαριλαόυ Τρικούπη στην Κηφισιά, στρίβετε στην ταμπέλα προς Άγιο Παντελεήμονα, και ακολουθείτε προς το τέρμα της οδού Ξενίας.
Από Λεωφόρο Πεντέλης, ανεβαίνετε συνεχώς, και στρίβετε στο φανάρι με ταμπέλα για Νέα Πεντέλη. Ανεβαίνετε συνεχώς όπως πάει ο δρόμος, και κάποια στιγμή αρχίζει να τελειώνει ο οικιστικός ιστός, θα το καταλάβετε γιατί θα αντικρύσετε καμένα δένδρα. Αυτή είναι η οδός Τενέδου. Τέρμα στο δρόμο, θα συναντήσεις μια διασταύρωση τριών δρόμων. Της Τενέδου, ένα δρόμο που πηγαίνει ανηφορικά προς άγιο Παντελεήμονα, και έναν που κατεβαίνει για Κηφισία. Είναι σημειωμένα στους Χάρτες. Αποκλείται να το χάσετε γιατί θα έχει και τροχονόμους και κόσμο.

Τώρα, η ζώνη ευθύνης της Ε.Ο. Πεντέλη SOS, θα είναι στην περιοχή 4, στον Τομέα 1. Θα υπάρχουν κορδέλες και πινακίδες σήμανσης. Θα αναγνωρίσετε κάποια μέλη της ομάδας από τα λευκά μπλουζάκια που θα φοράνε. Φυσικά, μπορείτε να βοηθήσετε σε οποιαδήποτε περιοχή και σε οποιοδήποτε τομέα, 50.000 δένδρα είναι αυτά και θα χρειάζονται παντού χέρια!
Περιοχή4,τομέας1 Ε.Ο. Πεντέλη SOS

Τί θα χρειαστείτε
Παπούτσια κατάλληλα και φόρμα ή ρούχα δουλειάς που να είναι άνετα. Καλό θα εναι να έχετε καπέλο (αν έχει λιακάδα) και αδιάβροχο (αν είναι περίεργος ο καιρός...). Τσάπες/Φτυάρια θα υπάρχουν και τα δένδρα θα είναι προ-τοποθετήμένα από τις προηγούμενες ημέρες σε κάθε τομέα. Οι λάκοι επίσης θα είναι έτοιμοι και ανοιγμένοι. Βάζουμε σε κάθε λάκο ένα δένδράκι, αφού πρώτα το βγάζουμε από το μαύρο σακουλάκι, τον σκεπάζουμε, και πάμε στον επόμενο. Θα μας περιμένει επίσης σάντουιτς και νερό. Δεν παρατάμε όπου να 'ναι τα σακουλάκια, και όλα τα σκουπίδια μας τα συγκεντρώνουμε σε συγκεκριμένους χώρους για να είναι εύκολη η αποκομιδή τους μετά.

Ώρα Προσέλευσης
Η επίσημη ώρα είναι 09:00 το πρωί. Όμως, όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα, διότι θα μπορείτε είτε να παρκάρετε εύκολα αν έρθετε με IX/μηχανή είτε να μην περιμένετε πολύ στις αρχές της Οδού Τενέδου/Ξενίας, όπου θα υπάρχουν πούλμαν για τη μεταφορά του κόσμου. Η Εθελοντική Ομάδα Πεντέλη SOS θα είναι εκεί από τις 08:00 τουλάχιστον.Από την εμπειρία των 2 προηγούμενων δενδροφυτεύσεων μετά τις 10:30 υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση στην πρόσβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***