Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σκοτωμοί! Σκοτωμοί! Σκοτωμοί! Τέλος για φέτος!

Δελτίο Τύπου
(26 Φεβρουαρίου 2011)

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η κυνηγετική περίοδος. Για άλλη μια φορά, με ετσιθελισμό και έτσι μας γουστάρει, οι τυφεκιοφόροι συμπολίτες μας έριξαν σκάγια και θέρισαν ζωές. Για άλλη μια φορά, για λίγα αργύρια, η πολιτεία μας, στο βωμό του κέρδους, θυσίασε τα τριχωτά και πτερωτά ζώα της πανίδας μας, παραδίνοντάς τα στους κυνηγούς, οι οποίοι σκοτώνουν την ώρα τους σκοτώνοντας τα ζώα. Κατ' ευφημισμόν τη φονική αυτή δραστηριότητά τους την αποκαλούν διαχείριση της φύσης και όχι σκοτωμό.

Οι τυφεκιοφόροι μας είναι δύο ειδών: οι κακοί που σκοτώνουν τα κόκκινα ελάφια της Ροδόπης, τα οποία θεωρούνται ακριβοί και εκλεκτοί μεζέδες και άμα λάχει πυροβολούν και καμιά αρκούδα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους και οι καλοί που σκοτώνουν ό,τι επιτρέπεται δια νόμου να σκοτωθεί. Με εκατόμβες προσπαθούν να «εξευμενίσουν» τη φύση ως σύγχρονοι Παγανιστές και όσα δεν σκοτώνονται τα στέλνουν στα κέντρα περίθαλψης για να έχουν πάντα να σκοτώνουν.

Με δεδομένο το άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος, περί υποχρέωσης του κράτους για την προστασία του Περιβάλλοντος που περιλαμβάνεται και η προστασία της άγριας πανίδας κατά την πλήρη ποικιλία της, ζητάμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να τολμήσει επιτέλους να σπάσει το λόμπι των κυνηγών και να δώσει ένα οριστικό τέλος στο κυνήγι, την δραστηριότητα αυτή που παραβιάζει κατάφωρα την Αρχή της Αβλάβειας και την Ηθική μας. Είναι σχήμα οξύμωρο από τη μια το αρμόδιο υπουργείο να ιδρύει πράσινο ταμείο για την προστασία της φύσης και από την άλλη να προσπορίζεται από το σκότωμα των ζωντανών πλασμάτων της.

Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν θα είναι άνθρωπος ή απάνθρωπος και σίγουρα το κυνήγι, το ψαροκυνήγι και η λοιπή συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα δεν συνηγορούν υπέρ της ανθρωπιάς του.

Λέμε όχι στο κυνήγι και στο ψαροκυνήγι γιατί λέμε ναι στη ζωή, γιατί λέμε ναι στην ανθρωπιά μας!!

Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.
Μηνακούλη Ρόζα

πηγή: ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***