Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ξεπέρασε τον Μάνο και τον Σουφλιά ο αδίστακτος Παπακωνσταντίνου

Στις 17 Ιούνη του 2011, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκδιώχτηκε από το υπουργείο Οικονομικών και τοποθετήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Εκδιώχτηκε από τον πολιτικό του προϊστάμενο Γ. Παπανδρέου, αφού πρώτα συνέβαλε καταλυτικά στην «κινεζοποίηση» του ελληνικού λαού. Ο Γ. Παπανδρέου τοποθέτησε αυτόν τον αδίστακτο «φέρελπι νέο» στο ΥΠΕΚΑ για να ξεπατώσει το δασικό πλούτο της χώρας. Εχει τόσο ξεβρακωθεί στον ελληνικό λαό, που έκριναν από κοινού με τον Παπανδρέου ότι θα είναι μικρό το κακό γι’ αυτόν από την αντιδασική πολιτική που θα ασκήσει στη συνέχεια, για όσο χρόνο παραμείνει στο ΥΠΕΚΑ.

Είναι προκλητικό να αναλαμβάνει ο Παπακωνσταντίνου το ΥΠΕΚΑ στις 17 και στις 22 Ιούνη του 2011, μέσα σε πέντε μέρες, να έχει ολοκληρωμένη άποψη για σημαντικά ζητήματα, όπως τι είναι δάσος, για την πράσινη ανάπτυξη και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των έργων. Στο σύντομο αυτό σχόλιό μας θα σταθούμε μόνο στη δήλωσή του για το δάσος, την οποία παραθέτουμε αυτούσια: «Δασικοί χάρτες. Εχουμε ολοκληρώσει για πρώτη φορά στη χώρα την κατάρτιση των πρώτων δασικών χαρτών. Εχουμε σκοπό να επιταχύνουμε τη διαδικασία για την κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα, να αναθεωρήσουμε τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, ώστε να γίνει η σύνδεσή της με την γενικότερη περιβαλλοντική νομοθεσία και να ανοίξουμε μια συζήτηση στην κοινωνία όχι μόνο για το τι είναι δάσος, αλλά και το τι θέλουμε να είναι δάσος» (οι εμφάσεις δικές μας).

Καταρχάς, μια παρατήρηση για τους δασικούς χάρτες. Με σειρά άρθρων έχουμε αποκαλύψει ότι η πρώην υπουργός Τ. Μπιρμπίλη, με τις διατάξεις που εισήγαγε στο δασοκτόνο νόμο 3889/2010 για το περιβόητο Πράσινο Ταμείο, μετέτρεψε τους δασικούς χάρτες από εργαλείο υπεράσπισης του δασικού πλούτου της χώρας σε εργαλείο αποχαρακτηρισμού των δασών και παράδοσής τους στη βουλιμία του κεφαλαίου και της περιβόητης ανάπτυξης, για την αποκόμιση ανώτατων καπιταλιστικών κερδών. Ετσι, όσοι υπερασπίζονται αυτούς τους δασικούς χάρτες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποκαλύπτονται ως αδίστακτοι δασοφάγοι.

Δεύτερο, ο Παπακωνσταντίνου δηλώνει με κυνισμό, ότι έχουν σκοπό να αναθεωρήσουν τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας και ν’ ανοίξουν τη συζήτηση στην κοινωνία όχι μόνο για το τι είναι δάσος, αλλά και το τι θέλουμε να είναι δάσος. Με την τοποθέτηση αυτή ξεπέρασε τους δηλωμένους δασοφάγους Κ. Μητσοτάκη, Στ. Μάνο και Γ. Σουφλιά. Οταν κάποιος δηλώνει με τόσο κυνισμό ότι θα είναι δάσος μόνο αυτό που θέλουμε εμείς και γι’ αυτό θα αναθεωρηθεί η δασική νομοθεσία, ανοιχτά πια αφήνει να εννοηθεί ότι με την πρώτη αναθεώρηση του αστικού συντάγματος θα δοκιμάσουν να αναθεωρήσουν το άρθρο 24, προκειμένου να συμβεί αυτό που θέλουν εδώ και χρόνια οι δηλωμένοι δασοφάγοι Μητσοτάκης, Μάνος και Σουφλιάς.

Ο κύριος αυτός, όμως, πρέπει να γνωρίζει, ότι η ύπαρξη του δάσους είναι αντικειμενικό φαινόμενο, ότι δεν είναι θέμα βουλησιαρχίας των ανθρώπων και ιδιαίτερα των εκπροσώπων της αστικής τάξης. Οτι η επιστήμη έχει λύσει τελεσίδικα αυτό το θέμα. Καλείται η ΠΕΔΔΥ (Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων) να τον βάλει στη θέση του.

πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***