Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα της Συντον. Επιτροπής Αγώνα κατά του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι

Σας καλούμε σε συνάντηση την Κυριακή 02/10/2011, ώρα 11:00 πμ, στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκτός από τα διοικητικά συμβούλια, καλούμε και τα μέλη των συλλόγων, των σωματείων, των επιτροπών, το τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου και όποια άτομα ή ομάδες δεν θέλουν αυτό το ΚΕΛ.

Θέματα συζήτησης
- Ενημέρωση για τις εξελίξεις και το πρόγραμμα δράσης που προτείνεται.
- Συζήτηση, προτάσεις, εκτιμήσεις και συλλογικές αποφάσεις για τη πορεία και τη κλιμάκωση του αγώνα.

Πρόγραμμα δράσης

1. Μοίρασμα της προκήρυξης που εκτυπώσαμε σε 20.000 τεμάχια, για να ενημερώσουμε τους κατοίκους, προϋπόθεση για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση τους. Ήδη έχει μοιρασθεί στη Καλλιτεχνούπολη και έχουν μαζευτεί υπογραφές, μοιράζεται μέσω εταιρίας σε Σπάτα, Ραφήνα, Πικέρμι, από τους Συλλόγους σε Αρτέμιδα και στις υπόλοιπες περιοχές οικισμούς πρέπει να μοιραστεί με κινητοποίηση των συλλόγων κάθε περιοχής.
2. Για να «ανέβει ο πυρετός», προτείνουμε μαζικές εξορμήσεις από τη Συντ.Επιτρ και τους συλλόγους σε super market, εκκλησίες κλπ. Επίσης Κατασκευή και ανάρτηση πανό στα κεντρικά σημεία. Συντονισμός με Δήμο για παραχώρηση αυτοκινήτου για ανάρτηση (Μαραθώνος κλπ). Θα βοηθήσουν πολύ στη δημιουργία κλίματος.
3. Για να καλυφθούν οικονομικά οι παραπάνω δραστηριότητες και οι άλλες που προγραμματίζουμε, προτείνουμε να δώσει κάποιο ποσό κάθε συλλόγους πχ 50 ή100 ευρω, να βρούμε χορηγούς ή να διατυπωθούν και άλλες προτάσεις. Ήδη οι τρείς σύλλογοι Καλλιτεχνούπολης (ΟΣΚΕ, Πολιτιστικός, Αθλητικός) έδωσαν από 230 ευρω και εκτυπώσαμε τη προκήρυξη και τους ευχαριστούμε.
4. Κύρια επιδίωξη μας είναι, να μπεί επικεφαλής του αγώνα ο Δήμος, με το Δήμαρχο θεσμικό εκφραστή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κοινός αγώνας μπορεί να φανεί στη πράξη με κοινή υπογραφή σε πανό και σε άλλα υλικά ενημέρωσης των κατοίκων, με τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων ή να πάρει ο Δήμος υπό την αιγίδα του τη
5. ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ που οργανώνουμε στις 15-10-2011 στο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, με συντελεστές το μεγάλο μαέστρο Μίμη Πλέσσα και σημαντικούς καλλιτέχνες, που τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. Ο Δήμος πρέπει και οικονομικά να στηρίξει την εκδήλωση (οργάνωση, φωτισμοί, (ηχητικά βρήκε χορηγό ο μαέστρος), προβολή (αφίσες, πανό κλπ).
6. Διεύρυνση της επιτροπής σύνταξης δημοσιογραφικού φακέλου με τις θέσεις μας (χάρτες, μελέτες, επιχειρήματα, άρθρα σε Τύπο, αποφάσεις ΣτΕ, θέσεις περιβ. επιμελητηρίου κλπ) και Ενημέρωση σε Υπουργεία, Περιφέρεια, Βουλευτές, ΜΜΕ, Επιμελητήρια, Σωματεία κλπ .
7. Διεύρυνση της επιτροπής διατύπωσης θέσεων και χάραξης δράσης με ένα εκπρόσωπο από κάθε σύλλογο.
8. Δημιουργία επιτροπής για τη λειτουργία των ιστότοπων, ενημερωτικών Links, τη δημιουργία e-mail της επιτροπής και της οργάνωσης της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των μελών. Η άντληση επιχειρημάτων και η γραπτή διατύπωση γνώμης πρέπει να γίνει κοινός τόπος. Επίσης Δημιουργία ομάδων για την ένταξη των καλλιτεχνών κάθε περιοχής και τη δημιουργία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κάθε γειτονιά. Τη δημιουργία και άλλων επιτροπών που θα ενταχθούν και θα συμμετέχουν ΟΛΑ τα μέλη πχ επαφές με επιστημονικούς φορείς (ΙΓΜΕ, Γεωλόγοι, Περιβ. Επιμελητήριο, ΤΕΕ και ξεχωριστών επιστημόνων) και ότι άλλο προταθεί.

πηγή: Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***