Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας…


Η Στ' τάξη του δημοτικού σχολείου Ανατολής συμμετείχε στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας…
Σε μια ξεχωριστή δεντροφύτευση στην περιοχή Καραούλι της Πεντέλης συμμετείχαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής. Αυτή τη φορά δεν είχαν να φυτέψουν δενδρύλλια, όπως άλλες φορές στο παρελθόν, αλλά σπόρους βελανιδιάς.

Ο υπεύθυνος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης που μίλησε στα παιδιά, είπε πως η ήμερη βελανιδιά που φυτεύτηκε είναι ένα δέντρο φυλλοβόλο που μπορεί να πρασινίσει ξανά την Πεντέλη.

Κι αυτό γιατί οι ρίζες της προχωρούν βαθιά στο έδαφος και δεν περιέχει εύφλεκτο ρετσίνι, κάτι που σημαίνει πως αντέχει στη φωτιά αλλά και στον δυνατό αέρα που έχει στο Καραούλι της Πεντέλης.

Μαζί με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Ανατολής, σπόρους βελανιδιάς φύτεψαν και μαθητές του δημοτικού Ανθούσας, του 2ου δημοτικού Ραφήνας και του 4ου δημοτικού Παλλήνης.

Τα βελανίδια φυτεύθηκαν σε βάθος 5 εκατοστών και στη συνέχεια σκεπάστηκαν οι μικροί λάκκοι με χώμα.

Το μεγαλύτερο δάσος ήμερης βελανιδιάς έχει απομείνει στο Ξηρόμερο της Αιτωλοακαρνανίας αλλά με τη ζεστασιά που είδαν τα παιδιά τη δεντροφύτευση, η Πεντέλη σε λίγα χρόνια θα γίνει το πιο φιλόξενο καταφύγιο ήμερης βελανιδιάς στη χώρα.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Νικόλας Σόμογλου

Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας… Ένα βελανίδι για την Πεντέλη μας…

πηγή: marathonlive.gr & Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***