Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα


Στην κρίση τους δεν είμαστε όλοι συμμέτοχοι, ούτε βιώνουμε τις συνέπειες με τον ίδιο τρόπο. Οι λίγοι εξακολουθούν να πλουτίζουν ακόμη, ενώ προστίθενται όλο και περισσότεροι άνεργοι, απλήρωτοι και θύματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Το κράτος από την πλευρά του επισπεύδει την εξαθλίωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων με περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, αλλά και επιβολή χαρατζιών*, στερώντας μας ακόμη και βασικά κοινωνικά αγαθά.

Φτάνει να εκβιάζει με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για να εισπράξει τον πολλοστό άδικο φόρο που τον βαφτίζει 'τέλος', για να πληρώνει τόκους και τοκοχρεολύσια τοκογλύφων. Ένα ακραία επώδυνο μέτρο χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία.

Απέναντι στο οικονομικό σύστημα που επιβάλλει την κυριαρχία του με τον τρόμο, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τους κεφαλικούς φόρους,

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.

Την ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 7μμ
στην ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ
(Εθνικής Αντίστασης και Δαβάκη Πίνδου)

*ΧΑΡΑΤΖΙ αραβικά خراج (kharāj), τουρκικά haraç : κεφαλικός φόρος που πλήρωναν οι μη οθωμανοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***