Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Υποστηρίξτε την εκστρατεία κατά της λαθροθηρίας με …
ένα κλικ!

Τη μέθοδο της μαζικής χρηματοδότησης (crowdfunding) για την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας «Ασφαλή καταφύγια για τα άγρια πουλιά» (LIFE+11 INF/IT/000253, Αλλάζοντας τις κοινωνικές αντιλήψεις για το παράνομο κυνήγι στη βόρεια Μεσόγειο) με στόχο την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας χρησιμοποιεί για πρώτη φορά η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού σε Ελλάδα και εξωτερικό, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως μια νέα μορφή περιβαλλοντικής επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, από σήμερα και για τους επόμενους 2 μήνες (μέχρι 7 Ιουλίου), όλοι όσοι επισκέπτονται τη διεθνή πλατφόρμα indiegogo και τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.indiegogo.com/projects/a-safe-haven-for-wild-birds-changing-attitudes-towards-illegal-killing/x/2206667, έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να δείξουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας στα Ιόνια νησιά.


Κάθε άνοιξη τα άγρια πουλιά κάνουν ένα δύσκολο ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων από την Αφρική προς την Ελλάδα με σχεδόν καμία στάση για ύπνο, ξεκούραση, νερό ή τροφή. Δυστυχώς, ένα σημαντικό ποσοστό δεν καταφέρνει να φτάσει στον προορισμό του λόγω εξάντλησης και πείνας, ενώ όσα επιβιώνουν στο ταξίδι τους και σταθμεύουν στα πιο όμορφα Ιόνια νησιά, θανατώνονται από πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να μην φτάσουν ποτέ στη Βόρεια Ευρώπη για να αναπαραχθούν.

Αν και το ανοιξιάτικο κυνήγι έχει απαγορευτεί από το 1985, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει ουσιαστικά αυτήν την απαγόρευση, στερώντας από εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά το δικαίωμα στη ζωή.


Να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, μπορεί να καταθέσει την οικονομική του ενίσχυση μέσω του indiegogo, βοηθώντας έτσι καθοριστικά στην υλοποίηση της εκστρατείας. Ωστόσο, ακόμη και εάν κάποιος δεν μπορεί να συνεισφέρει χρηματικά, μπορεί να προωθήσει την εκστρατεία αυτή σε φίλους, συγγενείς και γνωστούς.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα διαθέσει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω των υποστηρικτών της σε τοπικής και εθνικής εμβέλειας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφτείτε:

Διεθνής σελίδα του προγράμματος
Ελληνική σελίδα του προγράμματος
Ελληνική σελίδα στο facebook

πηγή: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***