Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Υπογραφές κατά του δασοκτόνου Σχεδίου Νόμου μαζεύει το WWF


Εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για τα δάση, "μέσα από το οποίο προωθούνται σειρά διατάξεων με πραγματικά καταστροφικές συνέπειες", ξεκίνησε το WWF Ελλάς. Όπως επισημαίνει, σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η «αποδέσμευση» των περιοχών χαμηλής βλάστησης από οποιοδήποτε καθεστώς προστασίας (μιλάμε για περιοχές εξαιρετικής οικολογικής σημασίας που αθροίζουν περίπου το 15% της έκτασης της χώρας) και η χαλάρωση σειράς όρων για «αναπτυξιακές» παρεμβάσεις στα δάση.

Στο κείμενο διαμαρτυρίας η οργάνωση προειδοποιεί πως "πλέον τα πράγματα δείχνουν να βγαίνουν εντελώς εκτός ελέγχου. Αν δεν αντιδράσουμε, σύντομα η Ελλάδα της κρίσης θα αποκτήσει και τα αδιαμφισβήτητα ευρωπαϊκά πρωτεία στη θεσμοθέτηση της οπισθοδρόμησης της περιβαλλοντικής προστασίας".

Και προτρέπει:
"Εάν και εσείς διαφωνείτε με την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το ξεπάτωμα του εθνικού φυσικού μας κεφαλαίου, στηρίξτε την εκστρατεία μας υπογράφοντας τη σχετική έκκληση http://www.wwf.gr/petition/".

πηγή: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***