Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Μαϊμού» το Κτηματολόγιο χωρίς δασικούς χάρτες

Κατά των αποφάσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος, με τις οποίες έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου δηλαδή χωρίς να έχουν πρώτα συνταχθεί οι δασικοί χάρτες και τα δασολόγια, στρέφεται η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ενδεικτικά, αναφέρεται στην προσφυγή, ότι η έκδοση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες ξεκινά η διαδικασία κτηματογράφησης σε ορισμένες περιοχές της χώρας είναι αντίθετες με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος και του άρθρου 27 του νόμου 2664/1998 για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Αναφέρεται, ότι τόσο το Σύνταγμα όσο και η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι για να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση θα πρέπει να προϋπάρχουν οι δασικοί χάρτες ή έστω η σύνταξή τους να προχωρά παράλληλα με την κτηματογράφηση.

Οι δασολόγοι επισημαίνουν επίσης, ότι η διαδικασία που ακολουθείται θα έχει ως αποτέλεσμα να μην καταγραφούν ή να καταγραφούν ελλιπώς τα δάση και οι δασικές εκτάσεις στις υπό κτηματογράφηση περιοχές εξαιτίας της απουσίας ορθής και ακριβούς αποτύπωσης των εκτάσεων στους δασικούς χάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***