Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Κ.Π.Α.Μ.Ρ.Ρ.: Να αποκατασταθεί η αλήθεια

22/10/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 13/7/15 το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου ψήφισε ομόφωνα μια θετική απόφαση ενάντια στα προγραμματιζόμενα έργα της Περιφέρειας Αττικής στην εκβολή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, σύμφωνα με την οποία «Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για την προστασία του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και συγκεκριμένα για την αποτροπή της συγκεκριμένης παρέμβασης στην εκβολή του μέχρι την έκβαση της σχετικής μελέτης».

Σε Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε στις 3/9/2015 είχαμε καταγγείλει την αλλαγή της απόφασης αυτής, όπως αναρτήθηκε τελικά στη Διαύγεια, στις 11/8/2015 10:49 π.μ., με την επισήμανση «Ορθή Επανάληψη».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/9/2015 ο Αντιδήμαρχος κ. Μπουρνούς, απαντώντας σε σχετική καταγγελία της Δημοτικής Κίνησης “Μέτωπο Ψηλά”, απέδωσε την ορθή αρχική ανάρτηση σε λάθος υπαλλήλου, το οποίο διορθώθηκε σύντομα.

Έκτοτε η ανάρτηση στη Διαύγεια παρέμεινε παραποιημένη. Είναι άξιο απορίας το γιατί η δημοτική αρχή δύο μήνες μετά δεν έχει αποκαταστήσει την πραγματική απόφαση του Δ.Σ. στη Διαύγεια.

Η παραποίηση αυτή προσβάλει κατάφωρα τη δημοκρατική λειτουργία στο δήμο, τα δικαιώματα των πολιτών που έφεραν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ακυρώνει το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβούλων που το ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να επαναφέρει τη γνήσια απόφαση στη Διαύγεια και να δώσει μια εξήγηση τόσο στους πολίτες όσο και στους Δημοτικούς Συμβούλους και τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Είναι σαφές ότι για κάθε πράξη, για κάθε έγγραφο που εκπορεύεται από το Δήμο, ακέραια την ευθύνη φέρει η δημοτική αρχή. Στην προκείμενη περίπτωση οι υπάλληλοι μεταγράφουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που τους κοινοποιούν οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής.

Η επίκληση σε λάθος υπαλλήλου είναι απαράδεκτη για οποιονδήποτε προϊστάμενο (ο οποίος είναι εξ ορισμού υπεύθυνος για την ομάδα των συνεργατών του), πόσο μάλλον για μια εκλεγμένη δημοτική αρχή. Όταν δε η επίκληση αυτή γίνεται δημόσια, διακυβεύεται ο στιγματισμός του δημοτικού υπαλλήλου.

Τα παραπάνω ισχύουν και σε περίπτωση ανθρώπινου λάθους ενός υπαλλήλου (που δεν συντρέχει εδώ).

Μία υπεύθυνη και σοβαρή στάση της δημοτικής αρχής, με σεβασμό προς τους δημότες της θα ήταν, αντί να μεταθέτει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους, να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να επαναφέρει άμεσα την αρχική απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***