Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Τα σεξουαλικά παραλειπόμενα ενός δημοτικού συμβουλίου

Λήξη συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 27ης Οκτώβρη. Στον χωλ του Δημαρχείου 6 δημότες συζητούν με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Π. Καλφαντή για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης στο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα περί μελέτης οριοθέτησης ρέματος στο Ντράφι.

Η λήψη απόφασης είχε αναβληθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23ης Οκτώβρη. Ο λόγος; Για άλλη μια φορά ο Π. Καλφαντής που είχε εισηγηθεί υπέρ της μελέτης αδυνατούσε να απαντήσει σε 2 ουσιαστικά ζητήματα. Το πρώτο είχε τεθεί από τη δημοτική σύμβουλο Α. Τόκα και αφορούσε τη νομιμοποίηση του φορέα ανάθεσης της μελέτης (οικοδομικός συνεταιρισμός vs. Δήμος). Το δεύτερο ζήτημα είχε τεθεί από εκπρόσωπο της πρωτοβουλίας Δασαμάρι S.O.S.: "Το προς οριοθέτηση ρέμα περιλαμβάνεται στις προστατευόμενες περιοχές της Υπουργ. Απόφασης 9173/1642/1993, δηλ. είναι χαρακτηρισμένο ως ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Κατ' επέκταση, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα [ΠΔ άρθρο 3 §12 ΦΕΚ 199Δ/6-3-2003], καθορίζεται ελεύθερη ζώνη πλάτους 50 μ. εκατέρωθεν της οριογραμμής του. Αυτό καταγράφεται στη μελέτη;" Τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα είχαν κατατεθεί επί τόπου στον Γραμματέα του Δ.Σ.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 27ης Οκτώβρη ο Π. Καλφαντής αναγνώρισε ότι το προς οριοθέτηση ρέμα είναι ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και επομένως ισχύουν οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί, χωρίς όμως αυτά να καταγράφονται στη ληφθείσα απόφαση.

Έξω από την αίθουσα του Δ.Σ., οι δημότες και ο Π. Καλφαντής διαφωνούν ως προς τη δέουσα διατύπωση της απόφασης. Οι δημότες θεωρούν ότι θα έπρεπε να επισημαίνεται ο χαρακτηρισμός του ρέματος -όπως γίνεται σε όλες τις μελέτες οριοθέτησης αντίστοιχων ρεμάτων- καθώς αυτός επάγει συγκεκριμένο καθεστώς προστασίας.

—Αντιδήμαρχος Καλφαντής: "Γιατί σας εξιτάρει(!!!) κυρία μου τι θα γράφει η απόφαση;"
Οι δημότες, αφού τον ανακαλούν στην τάξη, επιμένουν ότι αφορά καίρια πληροφορία που πρέπει να συνοδεύει τη μελέτη του ρέματος στα επόμενα στάδιά της.
—Καλφαντής (ειρωνικά): "Θα πηγαίνετε εσείς στα συμβούλια να τους το λέτε."
Δημότης αμφισβητεί την αρτιότητα της εισήγησής του.
—Καλφαντής: "Να πας να γαμηθείς μαλάκα!!!"

Η ποιότητα πλημμύρισε το χωλ του Δημαρχείου και βγήκε έξω απότομα μαζί με τον φορέα της. Αναυδοι οι παριστάμενοι δημότες σχολίαζαν την ποιότητα των ανθρώπων που ψηφίζουμε. Ένα εύστοχο σχόλιο: το επίπεδο του ανθρώπου ταυτίζεται με το επίπεδο των εισηγήσεών του.

2 σχόλια :

  1. Eιδα στο irafina τι λέει ο Καλφαντης για το επισόδιο. Αυτα που λετε και εσεις λεει επειδη του κανατε κριτικη και δε ζητάει καν συγνώμη. Καλά ενας δημοσιογράφος δεν τον στρίμωξε να τον ρωτησει μετανιωνετε για το φέρσιμο σας σαν ατομο και σαν δημόσιος λειτουργος και το λεω αυτό και για τα άλλα site

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διαβασετε την ανακοινωση των 3 φορεων. Εκει θα καταλαβετε οτι το προβλημα ειναι γενικοτερο και δεν αφορα μονο το συγκεκριμενο συμβαν αλλα την ιδια τη διοικηση του δημου για πολλα που εχουν προηγηθει αλλα και για καποιες αθλιες δημοσιευσεις που επακολουθησαν του συμβαντος...

      Διαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***