Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Είθε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Να πας να γαμηθείς, μαλάκα»: Είθε το επίπεδο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας να μην είναι ανάλογο της ποιότητας των απαντήσεων του ανθρώπου που προΐσταται αυτής.

Η επιλογή αυτής της "απάντησης"(!) αιρετού απέναντι σε επιχειρήματα και κριτική πολίτη/πολιτών δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Δυστυχώς αποτελεί δείγμα γραφής της διοίκησης του δήμου, αφού τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί παρόμοιου επιπέδου επιθέσεις σε πολίτες που ασκούν τα δημοκρατικά δικαιώματα της κριτικής και του ελέγχου των δημοτικών αποφάσεων. Παρότι προέρχεται από το ποιόν ορισμένων ατόμων που στελεχώνουν τη διοίκηση, εκτροχιάζουν συνολικά τη δημόσια ζωή στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, παρά τις καλές προθέσεις άλλων.

Οι διοικούντες πρέπει να καταλάβουν ότι η δικαιολογία πως τους εξέλεξε μια πλειοψηφία δεν αποτελεί άλλοθι για ανεξέλεγκτες συμπεριφορές απέναντι στους πολίτες που δεν τους ψήφισαν ή απέναντι σε πολιτικούς αντίπαλους. Δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για ανεξέλεγκτες αποφάσεις που έχουν κόστος για όλη την τοπική κοινωνία. Δυστυχώς, οι περισσότεροι γνωρίζουν το πολιτικό προσωπικό που εκλέγουν μόνο από τα προεκλογικά χαμόγελα και τις χαιρετούρες. Σε μεγάλο βαθμό συρρικνώνονται στο ρόλο του ψηφοφόρου-πελάτη και στη συνέχεια της σιωπηλής πλειοψηφίας, απέχοντας από τα τεκταινόμενα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην τους και καθορίζουν τη ζωή τους. Αυτό όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν αιρετό να τους επικαλείται για να ασχημονεί στο δημόσιο βίο της πόλης. Καμία επίκληση σε πλειοψηφία δεν καταργεί τα δημοκρατικά δικαιώματα δημόσιου ελέγχου και κριτικής των αποφάσεων από άτομα, συλλογικότητες, μειοψηφίες, πλειοψηφίες.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι διοικούντες τον δήμο ότι είναι δημόσια πρόσωπα, αιρετοί υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να τους ελέγχουμε για κάθε τι που κάνουν, να διαφωνούμε και να κρίνουμε τις αποφάσεις τους όταν προσβάλλουν κάποιο δημόσιο αγαθό. Θα υπερασπιστούμε κάθε συμπολίτη μας που υφίσταται αήθεις επιθέσεις από τη διοίκηση του δήμου. Ο εκφοβισμός, οι ύβρεις, οι προσβολές, οι συκοφαντίες και οι τσαμπουκάδες δεν θα περάσουν και δεν υπάρχει περίπτωση να μας φιμώσουν.

Αν κάποιοι έχουν δυσανεξία στο δημοκρατικό έλεγχο, στην κριτική των αποφάσεων και των πράξεών τους, αν τους εκνευρίζει η άσκηση των δικαιωμάτων των ενεργών πολιτών, είναι φανερό ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον απαιτητικό ρόλο του υπηρέτη του δημόσιου συμφέροντος - ρόλος, άλλωστε, που δεν είναι υποχρεωτικός. Υπάρχει κάποιος λόγος να πιέζονται;

Κάθε αξιοπρεπής πολίτης, το ίδιο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν υποχρέωση να μην κάνουν ανεκτό αυτό το κλίμα ασυδοσίας που επιβάλλεται στον τρόπο διοίκησης του δήμου. Σκαιές συμπεριφορές δεν θα αποτρέψουν τη συμμετοχή στα κοινά. Ο δήμος δεν είναι και δεν θα γίνει φέουδο κανενός!

Εμείς δεν χαρίζουμε το δήμο σε ανεξέλεγκτα άτομα ούτε θα μείνουμε σιωπηλοί παρατηρητές της εκτροπής της λειτουργίας του. Θα εξακολουθούμε να ασκούμε κριτική και έλεγχο και να τα κοινοποιούμε στην τοπική κοινωνία. Παλεύουμε στην πράξη να κάνουμε τη ζωή σ’ αυτό τον τόπο άξια να τη ζει καθένας και δεν θ’ αφήσουμε να την εξευτελίσουν.
30/10/2015
  • Ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών Δασαμάρι S.O.S.
  • Εξωραϊστικός Σύλλογος Νηρέας Ραφήνας
  • Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***