Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Πλήρωση εγκαταλελειμμένης δεξαμενής νερού στο Δασαμάρι


Πριν 5 μέρες δημοσιεύσαμε καταγγελία που αφορούσε την εγκατάσταση μελισσιών γύρω από μια δεξαμενή νερού σε δασική έκταση στο Δασαμάρι. Σημειώναμε δε ότι η δεξαμενή αυτή "μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται και για έκτακτες ανάγκες πυρόσβεσης".

Για το θέμα ανταποκρίθηκαν άμεσα και ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά, το Δασαρχείο Πεντέλης και ο ΣΠΑΠ. Υπάλληλοι του Δασαρχείου επισκέφθηκαν τον χώρο και κατέγραψαν τους αριθμούς μητρώου των κυψελών ώστε να ειδοποιήσουν τους μελισσοκόμους να απομακρύνουν τα μελίσσια τους όπως ορίζουν οι αντίστοιχες αγρονομικές και πυροσβεστικές διατάξεις. Κάνοντας έναν επιτόπιο έλεγχο στη δεξαμενή διαπιστώθηκε ότι ήταν άδεια. Την επόμενη μέρα ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, φρόντισε να στείλει υδροφόρα που γέμισε πλήρως την υδατοδεξαμενή (16 κ.μ.).


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο φορείς, ΣΠΑΠ και Δασαρχείο Πεντέλης, που έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την πυροπροστασία της περιοχής, καθώς και τους χειριστές της υδροφόρας, Πολύβιο Γεωργάκη και Γιάννη Σιώμο, για τη βοήθειά τους στην πλήρωση της δεξαμενής.


Τέλος, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι για όλο αυτό το θέμα η διοίκηση του δήμου τήρησε σιγήν ιχθύος Ραφήνας...

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος9/5/16, 8:16 μ.μ.

    Η δημοτική αρχή τρέχει και δε φτάνει βρε παιδιά! Με τέτοια θα ασχολείται τώρα... Έχει να οργανώσει γιορτη σαρδέλας, γιορτή κρασιού, γιορτή μπύρας, τοπικές συνάξεις ούζου κλπ. κλπ. υψίστης σημασίας δρώμενα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***