Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Στρατόπεδο κράτησης προσφύγων στη Ραφήνα: μια φιλανθρωπική μπίζνα made by ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ που αποκαλύπτει τις μπίζνες που στήνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις πλάτες των μεταναστών. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε ότι οι σχετικές συμφωνίες για τη δημιουργία του στρατοπέδου κράτησης προσφύγων στη Ραφήνα και τη διαχείρισή του από κυρίες εφοπλιστών είχαν κλειστεί ήδη από τις 8 Μαρτίου 2016 με τον Υπουργό ΕΘΑ, Π. Καμμένο, και ανακοινώθηκαν επίσημα από τη σύζυγο του εφοπλιστή Παναγόπουλου παρουσία του δημάρχου Ραφήνας, Βασίλη Πιστικίδη, και της δημάρχου Ζωγράφου, Τίνας Καφατσάκη, στις 23 Μαρτίου 2016 (βλ. φωτογραφία).


Β. Πιστικίδης: "το Δ.Σ. να καταδικάσει την φανερά «αποικιοκρατικών»
αντιλήψεων απόφαση της δημάρχου Ζωγράφου..."
[sic]

(Φωτογραφία: Panoulis)


Και οι κυρίες των βορείων προαστίων στη διαχείριση του προσφυγικού!

Ενα από τα μικρά κέντρα κράτησης προσφύγων (κέντρα φιλοξενίας τα ονομάζουν) έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις μιας εγκαταλελειμμένης κατασκήνωσης του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα. Αρχικά, η δημιουργία αυτού του μικρού κέντρου έγινε δεκτή εχθρικά από τους ντόπιους παράγοντες, που θεωρούσαν ότι οι πρόσφυγες θα τους χαλάσουν την τουριστική μόστρα. Ευτυχώς που υπήρξαν και παρεμβάσεις από την «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες της Ραφήνας» και έκοψαν τη φόρα σε επίδοξους πογκρομιστές (έχει και φασιστικά φρούτα η περιοχή).

Στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις μπήκε ο στρατός, έκανε επισκευές στα σπιτάκια και μεταφέρθηκαν εκεί γυναίκες με παιδιά και χωρίς σύζυγο. Περί τις 120 ψυχές. Εσωτερικά το κουμάντο κάνει ο στρατός, απέξω είναι η αστυνομία, για να μπεις και να βγεις πρέπει να δείξεις χαρτιά, ενώ το βράδυ το κέντρο κλείνει. Η λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου δε διαφέρει σε τίποτα απ' αυτή των υπόλοιπων (πλην αυτών των νησιών, που λειτουργούν σαν φυλακές).

Αν υπάρχει κάτι που προκαλεί αυτό το σχολιασμό είναι η είδηση πως το συγκεκριμένο κέντρο θα τεθεί υπό την… υψηλή προστασία του Συλλόγου «Καλλιπάτειρα»! Η είδηση δημοσιεύτηκε στο μπλογκ toskonaki.blogspot.gr, που παρουσιάζει θέματα του δήμου Ζωγράφου. Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Σύγχρονο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων οι κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα», που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιούλη, αναφέρεται: «Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το γνωστό Σωματείο ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να θέσει υπό την προστασία του την κατασκήνωση και αυτό σίγουρα θα αναβαθμίσει από πολλές απόψεις και το χώρο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φιλοξενούμενους».

Προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την είδηση επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τη γραμματεία της δημάρχου Τ. Καφατσάκη-Βλάχου, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, και ζητήσαμε να μιλήσουμε με την ίδια, εξηγώντας τι ακριβώς θέλουμε να τη ρωτήσουμε. Η γραμματέας μας ζήτησε να περιμένουμε και σε λίγα λεπτά επανήλθε κομίζοντας τη στάνταρ απάντηση που δίνουν όσοι παράγοντες δε θέλουν να μιλήσουν: «Η δήμαρχος είναι σε σύσκεψη, τη διέκοψα, της μετέφερα το ερώτημά σας και μου είπε πως θα σας απαντήσει μόλις τελειώσει. Δώστε μου παρακαλώ ένα κινητό και θα επικοινωνήσει η ίδια μαζί σας». Δώσαμε αριθμό κινητού και… ακόμα περιμένουμε. Το κρυφτούλι της δημάρχου επιβεβαιώνει την είδηση που έγραψε το τοπικό μπλογκ, που δεν μπορεί να τη φαντασιώθηκε ούτε να την πήρε από την «Καλλιπάτειρα» (σιγά μην έχει τόσο υψηλές επαφές ένα τοπικό μπλογκ). Από το δήμο είναι οι πληροφορίες του.

Τι εστί «Καλλιπάτειρα»; Σύλλογος κυριών βορείων προαστίων, υπό τη μορφή του «Φιλάθλου Σωματείου». Πρόεδρός του είναι η σύζυγος του εφοπλιστή Παναγόπουλου, που διαδέχτηκε τη σύζυγο του εφοπλιστή Βαρδινογιάννη. Στο ΔΣ συμμετέχουν εξέχοντα μέλη εφοπλιστικών και καπιταλιστικών οικογενειών και από πολιτικούς η Βούλτεψη. Μέλος είναι και η Κουντουρά, στην οποία το «σωματείο» ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές του Γενάρη 2015 (οι υπόλοιπες υποψήφιες ήταν μία πασόκα και πέντε νεοδημοκράτισσες, που ευλόγως έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία).

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα. Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που έχει αποκαταστήσει με το εφοπλιστικό κεφάλαιο (έχουμε γράψει για το αηδιαστικό γλείψιμο που έριξε σ' αυτά τα αρπακτικά του κεφαλαίου, στους γκάνγκστερ της θάλασσας ο ίδιος ο Τσίπρας), βάζει στο παιχνίδι της διαχείρισης των προσφύγων και τη φιλανθρωπική βιτρίνα τους. Το Politeia Tennis Club, το Ekali Club και άλλα παρόμοια… ευαγή ιδρύματα θα συνδράμουν τους αναξιοπαθούντες πρόσφυγες, όχι με δικά τους λεφτά φυσικά, γιατί αυτοί δε δίνουν ούτε τον πυρετό τους. Σχετικά μ' αυτή τη φιλανθρωπική μπίζνα μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα 13. Θα σας σηκωθεί η τρίχα από τις κυνικές ομολογίες του Μουζάλα.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***