Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Βιομηχανία αντιδασικών ρυθμίσεων

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ (18/3/2017)
Την προηγούμενη εβδομάδα αναφερθήκαμε στην προκλητική Εμπιστευτική Αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και νυν αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Τσιρώνη, για τους δασικούς χάρτες. Με σύντομο σχόλιό μας τονίσαμε, ανάμεσα στ’ άλλα, ότι διογκώνει το πρόβλημα των γεωργικών εκτάσεων, προκειμένου να δικαιολογήσει το σχέδιο των Τσιπροκαμμένων για γενική νομιμοποίηση των καταπατήσεων δασών και δασικών εκτάσεων.

Περιμέναμε ο ίδιος ο Τσιρώνης να δημοσιεύσει την Αναφορά του προς τους άλλους υπουργούς, που σκοπίμως χαρακτήρισε «εμπιστευτική», λες και πρόκειται για κάποιο σχέδιο άμυνας. Δεν τόλμησε. Το κάνουμε εμείς, αναρτώντας την ολόκληρη (δείτε εδώ), για να εκθέσουμε τον… οικολόγο αναπληρωτή υπουργό. Δε θα επαναλάβουμε όσα γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά θα εστιάσουμε σε μερικά κρίσιμα ζητήματα.

♦ Ο Ι. Τσιρώνης ζητά να αποχαρακτηριστούν όλοι οι δασωμένοι αγροί και για να δικαιολογήσει αυτή την πρόταση επικαλείται απώλεια συμφερόντων από αγρότες καλλιεργητές. Εχουμε κατ’ επανάληψη αποδείξει, ότι οι δασικοί χάρτες δε δημιουργούν πρόβλημα στην καλλιεργούμενη γη και στους αγρότες. Πρόκειται για ένα ψεύτικο επιχείρημα που το επικαλούνται ο Τσιρώνης και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να δικαιολογήσουν την αντιδασική τους επίθεση.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος «εισάκουσε» τον Ι. Τσιρώνη και έκανε δεκτό το αίτημά του για αποχαρακτηρισμό των δασωμένων αγροτικών γαιών. Στις 14 Μάρτη του 2017, Σταθάκης και Φάμελλος κατέθεσαν αντιδασικές τροπολογίες σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή για τους δασωμένους αγρούς. Οι καταπατητές, όμως, δε ζητούν τον αποχαρακτηρισμό μόνο των εκτάσεων που δασώθηκαν. Ζητούν και άλλες εκτάσεις που συνορεύουν με τις ιδιοκτησίες τους και τις έχουν κατά καιρούς καταπατήσει.

♦ Ο Ι. Τσιρώνης, αναπολώντας τις διατάξεις για τις περιβόητες οικιστικές πυκνώσεις, φιλοδοξεί να εφαρμοστούν αυτές και στις γεωργικές γαίες. Και αυτό το αίτημά του το ικανοποίησε ο Σ. Φάμελλος.

♦ Δύο στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Δασών (που είναι κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος) επιστρατεύθηκαν για να φτιάξουν νομικά κείμενα για τα λεγόμενα «πρόδηλα λάθη», με τα οποία θα κάνουν και άλλες ανατροπές στη δασική νομοθεσία. Υπάρχει η πιθανότητα αυτά τα νομικά κείμενα, που θα επιφέρουν μεγάλη ζημιά στο δασικό πλούτο, να τα περάσει ο Φάμελλος με υπουργική απόφαση, καταργώντας έτσι και αυτό το αστικό κοινοβούλιο. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***