Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου


Η υλοτόμηση των 4 δένδρων, την οποία ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου την βαπτίζει «αυστηρό κλάδεμα», έγινε χωρίς άδεια του Δασαρχείου.

Συντάκτης: Μαρία Δήμα

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η δασονόμος του Δασαρχείου Πεντέλης Μαρία Αρίδα για παράνομη υλοτόμηση τεσσάρων δένδρων σε προστατευόμενο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, που τυγχάνει της ίδιας προστασίας με αυτή των δασικών εκτάσεων, ενώ ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές η υλοτόμηση ακόμη 10 δένδρων στον υγρότοπο των εκβολών του μεγάλου ρέματος της Ραφήνας δίπλα στο λιμάνι (σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής), όπως ερευνάται και ο προγραμματισμός εκ μέρους του εν λόγω Δήμου της υλοτόμησης τουλάχιστον 69 ακόμη δένδρων.

Η υλοτόμηση των 4 δένδρων, την οποία ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου την βαπτίζει «αυστηρό κλάδεμα», έγινε χωρίς άδεια του Δασαρχείου και προς εξυπηρέτηση ιδιωτικού συμφέροντος.

Δηλαδή, τα 4 δένδρα υλοτομήθηκαν μετά από αίτημα κατοίκου, καθώς εμπόδισαν την θέα του προς την θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Ενδεικτικά, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου αναφέρει σε σχετικό έγγραφό του ότι η υλοτόμηση των 4 δένδρων ζητήθηκε από κάτοικο.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας Περιβάλλοντος Αιμιλία Χριστογιαννοπούλου έχει ήδη στην κατοχή της στοιχεία για όλες τις παράνομες υλοτομήσεις του εν λόγω Δήμου που έγιναν τους αμέσως προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Περιβάλλοντος ερευνά την υπόθεση υλοτόμησης ακόμη 10 δένδρων στην εκβολή (δέλτα) του μεγάλου ρέματος της Ραφήνας, μέσα σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και σημαντικού υγροτόπου της εν λόγω περιοχής, όπως ερευνάται και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοτόμηση τουλάχιστον 69 δένδρων στην περιοχή του επίμαχου Δήμου.

1 σχόλιο :

  1. Υπάρχει σχετική τεχνική μελέτη που αναφέρει στη σελ. 4: "Τα δένδρα στα οποία απαιτείται να γίνουν κλαδέματα και βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης, ζητείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου Δασαρχείου." και στη σελ. 9 δίνει πίνακα όπου αναφέρεται θέση κλαδέματος 2 ευκαλύπτων το "Κτήμα Ρωσόλημου"...
    Ως γνωστόν, το αυθαίρετα επονομαζόμενο "κτήμα Ρωσόλημου" είναι εκτός σχεδίου και εντός δασικής έκτασης - τυπικά δεν υφίσταται οικισμός. Εδωσε άδεια το Δασαρχείο;
    Για να δούμε και τη στάση της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος; Θα ρίξει πρόστιμα στους αχυράνθρωπους που εισηγούνται τέτοιες άθλιες μελέτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***