Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Κ.Π.Α.Μ.Ρ.Ρ.: εκδήλωση με θέμα «Σώζουμε το ρέμα - Σώζουμε Ζωές» THE DAY AFTER


Ως ιδιαίτερα επιτυχημένη αξιολογείται η εκδήλωση της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας που έλαβε χώρα χθες, 25/1/2018, στο ξενοδοχείο ΑΥΡΑ της Ραφήνας.

Ένα εξαιρετικό πάνελ ομιλητών έθιξε όλες σχεδόν τις πλευρές του θέματος της κατάργησης του Μεγάλου Ρέματος, την οποία επιδιώκει Δήμος και Περιφέρεια, άμα και η κεντρική κυβέρνηση σε ένα cresendo αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής. Μίας πολιτικής που αποσκοπεί στο οικονομικό όφελος και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στο ανενημέρωτο εκλογικό κοινό, που θεωρεί την περίσσεια τσιμέντου και οικοδομικής δραστηριότητας ως σημάδι προόδου και παραγωγό ωφέλειας για την κοινωνία.

Αποδείχθηκε με ατράνταχτα επιχειρήματα αλλά και παραδείγματα από το εξωτερικό πως η συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον και ειδικά με τις φλέβες ζωής που καλούνται ρέματα, είναι εφικτή αλλά κυρίως αναγκαία.

Καταδείχθηκε με κάθε τρόπο πως πίσω από τον υπερβάλλοντα ζήλο για την "αντιπλημμυρική θωράκιση" βρίσκεται η επιδίωξη της προστασίας αυθαιρετούχων και καταπατητών, δαπάναις του συνειδητοποιημένου πολιτικά και διαρκώς επιβαρυνόμενου με φόρους, ελληνικού λαού.

Περιβαλλοντικές κινήσεις από γειτονικούς δήμους αλλά και κινήσεις από άλλες περιοχές της Αττικής, με χρόνια δράση για την προστασία των άλλων ρεμάτων του τόπου (Ποδονίφτης, Πικροδάφνη, ρέμα εντός ΧΥΤΑ Γραμματικού, Κερατέα κ.α.) έδωσαν το παρόν και μπήκαν οι βάσεις για κοινή και πιο εντατική δράση, προς πάσα κατεύθυνση.

Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση που γέννησε ελπίδα και γέμισε τα πνεύματα με πάθος για την προστασία των τελευταίων βιοτόπων της πολύπαθης Αττικής, απέναντι σε πολιτικά δρώντα υποκείμενα, που όταν βλέπουν δάσος, ποτάμι, ρέμα, παραλία, καταρράκτη, λίμνη σκέφτονται μόνο την "αξιοποίηση" με κάθε τρόπο. Αξιοποιώντας τα, καταναλώνοντάς τα και καταστρέφοντας κάθε δυνατότητα να κληροδοτηθούν και στις επόμενες γενιές και κυρίως κάθε δυνατότητα επιβίωσης οικοσυστήματος σε μία χώρα που καταρρέει ηθικά, οικονομικά, οικολογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***